Seacoast Cancer Center

  • area / size 11,000 sqft
  • Completed 2018
  • Location Dover, New Hampshire,
  • E4H Environments for Health Architecture has completed the design for phase one of the Wentworth-Douglass Hospital’s Seacoast Cancer Center located in Dover, New Hampshire.

    Phase 1 of the Wentworth-Douglass Hospital’s Seacoast Cancer Center is new 11,000SF area that includes twenty new infusion bays and eight patient exam rooms. The space invokes a sense of calm through natural colors, textures, and light. Patients will enjoy improved control of their personal environment with dimmer lighting and zoned temperature control. Staff work flow is supported by four team-centered clinical areas and ample space for nurse practitioners, nurse navigators, and other support team members. This project ties into a renovation which created a USP 800 chemotherapy pharmacy to support the cancer center infusion bays with optimal work flow for the control of chemicals. This extensive project will allow Wentworth-Douglass to expand and meet the ongoing needs of cancer patients by providing a safe, efficient and supportive environment for cancer treatment.

    ArchitectE4H Environments for Health Architecture
    PhotographyWilliam Horne